Yeni Açmık Gönder Başlığa cevap ver Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Atmık
 Atmık Başlığı: Veda
AtmıkGönderilme zamanı: 03 Şub 2010, 10:24 
Muhtaratör

Tescil: 25/05/2009
Atmıklar: 1930
Yazan-yöneten: Zülfü Livaneli
Gösterim tarihi: 26 Şubat 2010

Veda, ölüme meydan okuyan bir kuşağın hikayesi. Filmde sadece Atatürk’ün hayatı anlatılmıyor, aynı zamanda bir döneme ışık tutuluyor, filmde dostluk, savaş, aşk, sevgi gibi konular ‘insan olmak’ çerçevesinde tekrar ele alınıyor. “Veda” Salih Bozok’un anlatımıyla, bu dostluğun, Atatürk’ün hayatının dönüm noktalarının, vatanı kurtarmak için ölüme meydan okuyan bir kuşağın komutanının hikayesi…

Veda’nın amacı, Atatürk’ü sadece Türkiye’ye anlatmak değil, aynı zamanda tüm dünyada Atatürk’ün tanınmasını sağlamak.

Senaryosunu Zülfü Livaneli’nin yazdığı ve yönettiği filmin görüntü yönetmenliğini Peter Steguer yaptı. Müzikler yine Zülfü Livaneli’ye ait. Çekimlerine 27 Ekim’de başlanan filmin senaryo çalışması 3 yıl sürdü ve çekimler 7 haftada tamamlandı. İtalya’dan ekipleriyle gelen Aldo Signoretti ve Vittorio Sodano saç ve makyajı yaptı. Veda için Türkiye’ye 1200 kg makyaj malzemesi geldi. Bu proje için 150 adet gerçek saçtan peruk yapıldı. Makyaj ve saç ekibi için 2 mobil kuaför ve makyaj salonu ve 1 adet makyaj laboratuarı özel olarak tasarlandı ve üretildi.

Tamamı yerli sermaye ile hazırlanan projede, 13 kişilik İtalyan ve Alman teknik ekip görev aldı. Türkiye’de ilk defa bir prodüksiyon için 12000 parça kostüm ve aksesuar Baran Uğurlu tarafından hazırlandı. Kostümler en ufak ayrıntısına kadar gerçeği yansıtabilsin diye dönemine uygun olarak eskitildi, renklendirildi, işlendi. Devamlı çalışan 29 araç, 98 kişilik ekip ve 2000 kişilik figurasyonla Türkiye’nin en kalabalık prodüksiyonu gerçekleştirildi. “Veda” çekimleri, Ayvalık, İzmir ve Antalya’da gerçekleşti. Savaş sahneleri doğal plato olan Seferihisar’da çekildi. Uşakizade Köşkü gibi gerçek mekanların yanısıra Atatürk’ün arabası ve vagonu da çekimlerde kullanıldı.

(Kendi sitesinin tanıtım kısmından)

Yine bir Atatürk Filmi ile karşı karşıyayız. Anladığım kadarıyla bu filmde Livaneli, sadece Atatürk'e değil, çevresine de odaklanmayı tercih etmiş. 26 Şubat'ı bekleyip, göreceğiz bakalım.

Fragmanı da burada:
http://www.timsah.com/Veda-Film-Resmi-U ... rTrVSfPwIK

Başa Dönel

Atmık Başlığı: Re: Veda
AtmıkGönderilme zamanı: 03 Şub 2010, 11:51 
Tosun

Tescil: 14/12/2009
Atmıklar: 104
bakalim bu nasil olacak. Atatürk karizma olmus yanliz.

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 03 Şub 2010, 11:54 
Tosun

Tescil: 18/12/2009
Atmıklar: 446
Zülfü Livaneli çok kaliteli bi adam çok iyi bi film bekliyorum ben.

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 03 Şub 2010, 16:10 
Babasayfa Facebook Büyükelçisi

Tescil: 21/06/2009
Atmıklar: 2169
Mustafa gibi bir fiyasko olmasında...

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 05 Şub 2010, 12:18 
Tosun

Tescil: 11/05/2009
Atmıklar: 1831
Uzun zamandir bu kadar guzel bir fragman izlemedigimi belirtmek isterim. Ataturk gercekten karizma olmus, fragman sanki yuzuklerin efendisi fragmani.

Ayrica aklima takilan ufak nokta, "Gercek hikayesinin tek bir tanigi var" dedigi kisi orospu cocugu Ismet Inonu mudur? Onun anasini bacisini sikeyim ben.

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 05 Şub 2010, 13:01 
Baba Radyo Baş Frekansçısı

Tescil: 01/11/2008
Atmıklar: 2576
Kipi yazdı:
Ayrica aklima takilan ufak nokta, "Gercek hikayesinin tek bir tanigi var" dedigi kisi orospu cocugu Ismet Inonu mudur? Onun anasini bacisini sikeyim ben.

İsmet İnönü'ye orospu çocuğu diyenin götünde yumurta kırar sikerim. Senin doğumun daha planlanmamışken adam savaşlarda birliklere komuta ediyordu. Ayrıca da üstün bir politik başarı göstererek Türkiye'nin İkinci Dünya Savaşı'nı minimum kayıplarla atlatmasını sağlamıştır.

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 06 Şub 2010, 04:45 
Tosun

Tescil: 11/05/2009
Atmıklar: 1831
Gömerim yazdı:
Kipi yazdı:

İsmet İnönü'ye orospu çocuğu diyenin götünde yumurta kırar sikerim. Senin doğumun daha planlanmamışken adam savaşlarda birliklere komuta ediyordu. Ayrıca da üstün bir politik başarı göstererek Türkiye'nin İkinci Dünya Savaşı'nı minimum kayıplarla atlatmasını sağlamıştır.

Tekrarliyorum, anasini sikeyim.

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 06 Şub 2010, 20:09 
Babasayfa Facebook Büyükelçisi

Tescil: 21/06/2009
Atmıklar: 2169
Fragman gayet taşşaklıymış yeni izledim lan. Kaç saat olacak acaba film? Fragmanda gayet uzun bir zaman dilimini gösteriyordu -çocukluğundan başlıyordu- filmde ufak tefek yerler gösterip geçicekse sikko olur gibime geliyor. Uzunda olmasını istemiyorum fakat kısa ve özlü bir yapım olmasını umuyorum.

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 07 Şub 2010, 03:46 
Tosun

Tescil: 04/07/2009
Atmıklar: 682
Daha iyisini yapana kadar en iyisi budur.Zülfü Livaneli yapmış ki tadından yenmez.Sabırsızlıkla bekliyorum.

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 08 Şub 2010, 18:39 
Tosun

Tescil: 05/02/2010
Atmıklar: 10
iyi bir film olacağı kesin.

Başa Dönel

Yeni Açmık Gönder Başlığa cevap ver Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gözetleyen kullanıcılar: Yahoo [Bot] ve 1 röntgenci

Babasayfa Entertainment Ltd. is licensed under Creative Commons License