Yeni Açmık Gönder Başlığa cevap ver Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Atmık
 Atmık Başlığı: Kızılderililer
AtmıkGönderilme zamanı: 06 Mar 2010, 15:55 
Tosun

Tescil: 08/09/2009
Atmıklar: 747
Dünya'nın en üstün toplumlarından olan kızılderililer, sadece insana olan sevgisiyle değil doğaya olan sevgisiylede insanı kendine hayran bırakabiliyor. Topraklarına ve özgürlüklerine olan düşkünlükleri, iyi niyetleri ve dürüstlükleri onların yok olmasına neden olmuştur.

“Beyazların uyduğu hangi anlaşmayı Kızılderili bozdu? Hiç. Beyaz adam bizle yaptığı hangi anlaşmaya uydu? Hiç. Ben bir çocukken, dünya Siouxlarındı; güneş, onların topraklarında doğar ve batardı; savaşlara on bin kişi gönderirlerdi. Bugün savaşçılar neredeler? Onları kim katletti? Topraklarımız nerede? Onlara kim sahip? Hangi beyaz adam onun toprağını ya da parasını çaldığımı iddia edebilir? Yine de benim bir hırsız olduğumu söylüyorlar. Hangi beyaz kadın, ne kadar yalnız olursa olsun, benim tarafımdan esir alındı ya da onuru kırıldı? Yine de, benim kötü bir Kızılderili olduğumu söylüyorlar. Hangi beyaz adam beni sarhoş gördü? Kim benim yanıma aç geldi ve doyurulmadı? Kim beni karımı döverken ya da çocuklarıma kötü davranırken gördü? Hangi kanunu çiğnedim? Kendimi sevmem yanlış bir şey mi? Derimin renginin kırmızı olması çok mu kötü; ya da bir Sioux olmam; babamın yaşadığı yerde doğmuş olmam; halkım ve topraklarım için canımı verebilecek olmam?" Namı diğer Oturan Boğa

Bu yazıda kızılderili erdemini görürken alttaki yazıda Avrupa'nın, demokrasi ülkelerinin(!), adalet yuvasının(!) kızılderililerin karakteristik özelliklerinden yararlanarak nasıl orospu çocukluğu yaptıklarını görebilirsiniz.

Cristof Colomb;" Kızılderililer son derece sade, dürüst ve eli açık insanlar. Herhangi birinden sahip olduğu herhangi bir şey isteyince hemen veriyorlar. Kötülüğün ne olduğunu hiç bilmiyorlar, çalmıyorlar, öldürmüyorlar. Komşularını, kendileri kadar çok seviyorlar. Dünyada onlar kadar tatlı dilli insanlar yoktur. Her zaman Gülüyorlar. Elli adamla bu halkın hepsini boyunduruk altına alabilir ve onlara her istediğimizi yaptırabiliriz."

Başa Dönel

Atmık Başlığı: Re: Kızılderililer
AtmıkGönderilme zamanı: 06 Mar 2010, 17:29 
Baba Radyo Baş Frekansçısı

Tescil: 01/11/2008
Atmıklar: 2576
SIVAZCI yazdı:
Dünya'nın en üstün toplumlarından olan kızılderililer

Sanma ki ezilen halkı karşılaştırma sağlayan sıfatlarla görünce ayrımcılık yapmıyorsun.

Bunun adı pozitif ayrımcılıktır. Tavsiye edilmez.

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 06 Mar 2010, 17:31 
Muhtaratör

Tescil: 12/07/2009
Atmıklar: 431
Kızılderililer Türk'tür, cCc.

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 06 Mar 2010, 17:32 
Tosun

Tescil: 17/09/2009
Atmıklar: 1235
scan yazdı:

Böyle bişey diyolar ama ne kadar doğru bilmem. Olabilir ama. Hatta öyle çıkmalı. Tazminat isteyebiliriz ABD'den.

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 06 Mar 2010, 17:41 
Tosun

Tescil: 28/11/2009
Atmıklar: 517
Bu atasözleri çok hoşuma gider;;;

Son balık öldüğünde, son nehir kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde beyaz adam paranın yenmediğini anlayacak...

Not
Tayyib'de duymuş bi yerden geçen söyleniyordu televizyonda... Alakam yok!!

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 06 Mar 2010, 18:32 
Tosun

Tescil: 18/12/2009
Atmıklar: 446
meety yazdı:
Son balık öldüğünde, son nehir kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde beyaz adam paranın yenmediğini anlayacak...

Lan imam hatipte mi okuyorsun , çünkü aynı sözü münazara yarışmasında ibne şakirtin teki söylemişti . Çok pis nostarji oldum.

scan yazdı:

Bunun söylenmesinin nedeni de bana göre , yarın öbürgün Amerika toprakları üzerinde - hani olur da - hak idda etmek gerekirse " Burda bizim soydaşlarımız yaşıyor " diyebilmek içindir. Göktengri Türk'ü ve onun yurdunu korusun cCc.

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 07 Mar 2010, 05:16 
Tosun

Tescil: 08/09/2009
Atmıklar: 747
Gömerim yazdı:
SIVAZCI yazdı:
Dünya'nın en üstün toplumlarından olan kızılderililer

Sanma ki ezilen halkı karşılaştırma sağlayan sıfatlarla görünce ayrımcılık yapmıyorsun.

Bunun adı pozitif ayrımcılıktır. Tavsiye edilmez.

Böyle bir tepkinin geleceğini tahmin ettiğim için cevabımı hazırlamıştım. Dikkat edersen en yakışıklı, en sempatik, en akıllı, en güçlü ırk demiyorum. Üstün toplum diyorum. Bu sözleri sarfetmemin amacım kızılderililerin yaşayış biçimlerinin ve aralarındaki kurulu olan bağların güçlü olması, mülkiyetsiz bir şekilde yaşabilmeleridir. Onları üstün yapan ezilmeleri değil, doğaya ve bireye olan saygılarıdır.

Toplumsal yaşamlarını incelersek cidden eşi benzeri olmayan bir yaşayış tarzları vardır. Bende hayranlık uyandıran yanları ise avrupa gelmeden önce kimseyle ne bir doğal zenginlik, toprak ve maden için savaşmamış olmalarıdır. Mutlu yaşamayı başarabilmiş toplumdurlar. Toprak hırsı ve çıkara dayalı ilişkiler yerine sevgi ve güzel ilişkilere dayalı ilişkiler kurmuşlardır aralarında. Bu yüzden en üstün toplumlarındandır kızılderililer.

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 07 Mar 2010, 06:57 
Tosun

Tescil: 18/02/2010
Atmıklar: 142
scan yazdı:

Mutlaka öyledir hatta herkez türktür amına koyayım. Ha bi de bor mineralleri klişesinin muhabbetini döndürmezseniz ağlarım şurda. Ne efsaneler var birader ya.

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 07 Mar 2010, 18:16 
Anasının amını gördü
Kullanıcı avatarı

Tescil: 22/10/2009
Atmıklar: 769
Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. Ute Kabilesi

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 07 Mar 2010, 19:39 
Tosun

Tescil: 18/12/2009
Atmıklar: 446
Ulumanitu CcC. Selam sana kalkmış yarrak.

Başa Dönel

Yeni Açmık Gönder Başlığa cevap ver Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gözetleyen kullanıcılar: Hiç bir müseccel ibne yok ve 1 röntgenci

Babasayfa Entertainment Ltd. is licensed under Creative Commons License

Çeviren: mokoko
Kullanıcı Kullanım Sözleşmesi | Site İletişim