sucuklu yazdı:
Helal lan Chrome.Bazen ibnesin bazen üsdatsın karar veremedim bi türlü.
Neyse konuya gelelim...
Çok değil daha 6-7 ay önce küresel kriz bahanesiyle ortalıkta açım diye inleyip,cadde üstünde haybeye çıkan kavga sonucu cebinden kameralı cep telefonunu çıkarıp çekim yapan götoğlanlarının olduğu bir memlekette yaşadığımızı hatırlatırım öncelikle.
Bende bir örnek vermek istiyorum.Yine 6-7 ay öncesi.Haber izliyorum show tv'de.1975'li yılların tüp,şeker kuyruğuna benziyor devlet dairesindeki sıra.Muhabir orta sıralardan gözüne kestirdiklerine soruyor ''ne işi arıyorsunuz'' diye.Lavuk hemen cevabı yapıştırıyor ''ne iş olsa yaparım'' abi.Ulan götüne bacağımı soktuğumun piçi madem ne iş olsa yaparsın ne işin var o kuyrukta?
Bence işsizlik varsa %5'tir en fazla.İş arayan bulur kardeşim lama cimi yok.
Yazık lan. Gittin hadi, misal bir makina mühendisi olarak, herhangi bir yerde ayak işi buldun. Verdiler sana ayda 300-400 lira. Ev kiran en az 500 lira. Elektriğin, suyun, yemen içmen, yol vs 400 de onlar. Aylık masrafın 900 lira. Ama senin o mucizevi yarrak kafalı beynin şimdi der ki; "parkta yatın, gaz lambası kullanın, ekmek peynir yiyin" beklerim yani bunu. Hadi. Karnı tok cahil, karnı aç cahilden daha tehlikelidir amına koyayım.