Yeni Açmık Gönder Başlığa cevap ver Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Atmık
 Atmık Başlığı: Asgari Ücret İle Geçinmenin Reçetesi
AtmıkGönderilme zamanı: 28 Ara 2009, 16:10 
Tosun

Tescil: 25/10/2008
Atmıklar: 2318
Babalar, dün evdeki teknolojik arızaları gidermek için kolları sıvadım. 1 senedir çalışmayan götveren bir aydınlatıcıyı alıp odama girdim. Yerlere gazete serip içini açmaya başladım. Bir yandan da benim ufak televizyonumdan (AKAI marka) haberleri takip ediyorum.

Yine o müthiş meclis havası ve boş boş konuşan milletvekilleri vardı. İlk önce CHp'li milletvekili çıkıp isyan ediyordu. Kendince bir tespit yapmış onu anlatıyordu.

Efenim, asgari ücret 550 TL. Bir simit 50 kuruş, bir çay 1.5 tl, toplam 2tl. 3 öğün = 6 TL.

50 kr simit +1.50 çay = 2 TL 2 TL*3 öğün= 6 TL.

Bir aile başbakanın dediği gibi 3 çocukluysa;

5*6= 30 TL

Bir aylık simit+çay paraları;

30 TL*30= 900TL Asgari ücret 550 TL - Aylık gider 900 Tl = Göte giren 350 TL.

Buraya kadar herşey normal. CHP'li milletvekili şunu anlatmak istiyor; bir aile çay ve simit ile yaşamaya çalışsa bile geçinemez. Eğer ki CHP başta olsaydı İSKENDER+AYRAN yer bu millet o şekilde geçinirdi. Böyle demek istiyor herhalde, ne güzel.

Arkasından AKP'li milletvekili CHP'li nin tezini çürütmeye çıkıyor...

Simit 50 kuruş tamam da çayı nerden içiyorsun 1.5 Tl veriyorsun? (AKP'liler gülüşüyor). Bak diyor benim hesabıma.

Çay 50 kr + simit 50 kr = 1 TL

3 öğün* 1 TL = 3 TL 5 aile ferdi*3 TL = 15 TL

Bir ay 30 gün * 15 TL = 450 TL Asgari ücret 550 TL - Aylık gider 450 = Cepte kalan 100 TL

Bak şimdi. AKP'li noktayı koydu, kapak oldu. Ne güzel. Peki sayın milletvekili, 100 TL ile elektrik, doğalgaz, su, telefon gibi harcamaları nasıl ödeyeceğiz? Hiç mi donumuz yırtılmayacak, hiç mi köfte yemeyeceğiz? Ya kira ne olacak?

Peki sayın CHP'li, sen iktidar olunca vaad ettiğin gibi iskender yiyebilecek miyim ben? Bırak allasen, hepiniz aynı orospu çocuğusunuz. Benim anlamadığım hiç utanmadan, sıkılmadan hatta ve hatta gülüşmeler içinde halkın SİMİT ve ÇAY ile nasıl yaşaması gerektiğini tartışmaları. Ohooo hacım siz aşmışsınız o vakit. Rastgele..

Başa Dönel

Atmık Başlığı: Re: Asgari Ücret İle Geçinmenin Reçetesi
AtmıkGönderilme zamanı: 28 Ara 2009, 16:29 
Tosun

Tescil: 11/05/2009
Atmıklar: 1830
Cay 1.5 tl, simit 50kurus dersek, 1 ogun = 2 tl. 3 ogun = 6 tl.

3 cocuk + ana + baba = gunluk 30tl.

Ayda 750 degil, 900 tl. Aylik gote giren = 350 tl.

Ama bence cay ne 1.5 tl ne de 50 krs. 1 lira oluyor genelde. Bu sebeple aylik toplam = 675 tl. Gore giren = 125 lira.

Ekmek yemesinler pasta yesinler ayol.

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 28 Ara 2009, 16:31 
Tosun

Tescil: 25/10/2008
Atmıklar: 2318
Matematiğin amına koymuşum yine -Orospu karılar gibi ağzımı ayırarak gülüyorum- Rakamlarda şaşmasam milletvekili olurdum lan zaten.

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 28 Ara 2009, 16:34 
Tosun
Kullanıcı avatarı

Tescil: 22/09/2009
Atmıklar: 506
sekiz öküz bir tarlada
vuruşuylarmış. ha babam de babam
acından ölen danaya da
gülüşüylermiş ha babam de babam

sekizide yemiş şişmiş
kuyruğuna kırlar düşmüş
bölüşüyler ha babam de babam

dördünü sürdüler adaya
dördünü de sürdüler karaya
menfaat girdimi araya
ne güzel de barişiylar ha babam de babam

üçyüzelli dörtyüz tosun
dörtyüzelli beşyüz tosun
öküz olacağı kesin
bunlar neylen doyar düşün
gelişiyler ha babam de babam

yerinmeden gelin geçin
hangi öküz iyidir seçin
kızıltuğ'a toslamak için
çabaliyler ha babam de babam..

ali kızıltuğ

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 28 Ara 2009, 16:58 
Tosun

Tescil: 14/05/2009
Atmıklar: 755
Yine en güzeli Refah-Yol hükümetiydi.

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 28 Ara 2009, 17:08 
Tosun

Tescil: 11/05/2009
Atmıklar: 1830
Atakayan yazdı:
Yine en güzeli Refah-Yol hükümetiydi.

http://www.youtube.com/watch?v=oDLAmCsZUqw

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 28 Ara 2009, 20:38 
Tosun

Tescil: 18/10/2009
Atmıklar: 740
Maalesef bunun reçetesi tek, büyük şehirleri terk etmek.

Zaten bunun için bilerek yapıyor ibneler (benden duyduğunuzu kimseye söylemeyin, yakmayın beni de). Hatta onu bırak, çok çok çok büyük yerlerdeki bazı ibne ekonomistler, ki bunlar bakandan da büyüktür (işleri bakana, başbakana öğüt vermek çünkü, bakan gider bunlar kalır yine şatolarındaki şömineli ofislerinde) asgari ücretin yüksek olduğunu düşünüyorlar.

Yani bırak arttırmayı, bu ibnelere kalsa düşürecekler bile... Soruyorsun, "Pekiyi neden?" diye, "Bu paraya İstanbul'da yaşanır mı?" diye... İbnecinin cevabı hazır, "İstanbulda yaşanmaz ama, Anadolu'da çok rahat yaşarsın!". Vay babam vay, alem göt olmuş sevgili okuyucular. Nüfusu 20 milyona yaklaşan İstanbul'u böyle tenhalaştırmaya çalışıyorlar akılları sıra. Öyle ya, bu asgari ücret denen bok, bütün Türkiye'de aynı, ama hayat bir tek İstanbul'da bu kadar pahalı.

Bir de bir yol vardır, para basmak, Refuck-Kol'un yaptığı. Kısa vadede nefes aldırır, bir sonraki seçimi kazandırır, ama daha sonra ekonomiyi siker atar. Ki sikmiştir. Bugünkü sıkıntımız aslında o günlerden mirastır. Chiller monetaristti, bas parayı, bas parayı çöz sorunu derdi. Bu yöntem o yıllarda popülerdi ama son kriz gösterdi ki, monetarizm de, ağababası rahmetli Friedman da AA'yı gördü... Evet, o zamanlar güzeldi. Am üstünde göt sikiyorduk, çünkü ekonominin tepki vermesi zaman alır. Bugün boynumuza kadar içine baktığımız bok, o günlerin mirasıdır bize. Ancak suçlu olan hükümet değil, onun kuklası o zamanın MB başkanıdır. MB başkanı bağımsızdır kanunen, "para bas" denince siktiri çekebilir, çekmesi gerekir. O ibne çekmemiştir. Lan onlar siyasetçi, elbette oy almak için ekonomiyi sikip atacaklar, ne sen bok yemeye uydun onlara? uydun da karşılığında ne kazandın kim bilir?

Off off, efkarlıyım...

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 29 Ara 2009, 00:07 
Tosun

Tescil: 14/12/2008
Atmıklar: 708
Dünya Sağlık Örgütüne göre yetişkin bir bireyin günde alması gereken ortalama kalori miktarı 2800 kaloridir. Yanlız öyle simite çaya abanarak değil dengeli beslenerek proteiniyle karbonhidratıyla.

1 simitin kalorisi 240-260 civarı bişey (sizin için diyet sitelerine girdim çıktım şak şakçılar)
Çayın kalorisi atılan şeker miktarına göre değişir. 1 küp şeker 20 kalori. Bardağına göre değişir fakat normal bir insanın en fazla 3 şekerli çay içtiğini varsayarak hesaplarsak.

240 + (20x3)=300 kalori (1 simit + 3 şekerli çay)
300 x 3 = 900 kalori (3 simit, 3 çaydan alınan günlük kalori miktarı)
2800 - 900 = 1900 kalori açık var.

Evet, açık değil kara delik adeta. Şeker miktarını arttırsak açık kapanır mı? Deneyelim.

1900 / 20 = 95 küp şeker, (daha önce içtiğimiz 3 çaya attığımız 9 şekeri de bu rakama ekleyelim)
95 + 9= 104 küp şeker, (şimdi bi de 3 bölerek bir bardağa atmamız gereken şeker miktarını hesaplayalım)

104 / 3 = 34,66 ortalama 35 diyelim biz ona.

Evet kalori açığını kapatmamız için bir bardak çaya atmamız gereken şeker miktarı 35 adet küp şeker olduğunu test ettik, onayladık. Peki çaycı bu duruma razı olur mu? Çay mı içeceksin ağda mı yapacaksın lan piç demez mi, adama. Annesi hakkında ileri geri konuşmaz mı?

Bugün içinde 360 tane küp şeker olan şekerin paketi 1.75 TL. 36 tane küp şeker 17,5 kuruş yapar. 17,5 kuruş için ileri geri konuşan çaycıya da ayrıca selamlarımı iletiyorum.

Ne öğredik, ekonomistler her zaman haklıdır. İç kardeşim çayını 35 şekerle al kalorini keyfine bak.

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 29 Ara 2009, 00:56 
Tosun

Tescil: 28/06/2009
Atmıklar: 755
Simit 50 ykr., çay 1 tl., asgeri ücret 550 tl., halka koymanın verdiği haz paha biçilemez.

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 31 Ara 2009, 02:28 
Tosun

Tescil: 06/11/2009
Atmıklar: 70
Bu gidişle asgari değil, askeri ücretle geçinmeye çalışacağız gibi bir his var bende. Hayırlar olsun. Ayrıca o asgari ücreti belirleyen komisyonun dübürüne 577.01 adet at pipisi girsin.

Başa Dönel

Yeni Açmık Gönder Başlığa cevap ver Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gözetleyen kullanıcılar: Hiç bir müseccel ibne yok ve 1 röntgenci

Babasayfa Entertainment Ltd. is licensed under Creative Commons License

Çeviren: mokoko
Kullanıcı Kullanım Sözleşmesi | Site İletişim