Yeni Açmık Gönder Başlığa cevap ver Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Atmık
 Atmık Başlığı: Tırt Cep Telefonlarının Dayanılmaz Sağlamlığı
AtmıkGönderilme zamanı: 03 Mar 2010, 21:24 
Tosun

Tescil: 13/01/2010
Atmıklar: 271
Cep telefonunu hayatına geç sokanlardanım ama geriye dönüp baktığımda alcatelden, panasoniğe; panasonicten, ericcsona (sony ile birleşmeden önceki dönemlerden ericcson a 1018'li dönemlerden bahsediyorum); motoroladan, nokiaya birçok cep telefonu var portfolyömde. Ancak anladığım şudur agalar bir cep telefonu ne kadar teknolojik, ne kadar pahalı olursa o kadar çabuk bozuluyor. Örneğin bundan birkaç yıl evveli emektar nokia 1200 telefonumu anneme hediye ederekten paraya kıyıp nokia N 80 aldım. Ancak o kadar sehpadan, cepten, masadan düşen ve yerlerde sürünen nokia 1200'nin dayanıklılığı beni şaşırtırken N 80 önce yağmurlu bir havada ekranına gelen yağmur damlaları yüzünden bozuldu. Servise gönderip yaptırdıktan bir kaç gün sonra masadan yere düşen telefon ikiye ayrılarak amı götü dağıttı. Kapak takımını değiştirdim ama bir türlü aynı tadı vermedi. Bir yıl sonrada çeşitli kaza ve yaralanmalar yüzünden telefonun beyin ölümü tamamen gerçekleşti. Leş gibi param olmasına rağmen sikerim "ulan o kadar para veriyoruz yinede bir yıl geçmeden telefon beyin amcıklaması geçiriyor" mantığıyla gidip üzerinde markası bile belli olmuyan çift hatlı, televizyonlu digimaks e 90 adlı bir telefon aldım. Maşallah bir senedir girmediği su, düşmediği uçurum, almadığı darbe kalmadı ama hala taş gibi tık demedi. Yani agalar yaşadığım bunca tecrübeden sonra benim anladığım bir telefon ne kadar tırt olursa o kadar sağlam oluyor. Bilgilerinize sunarım...

Başa Dönel

Atmık Başlığı: Re: Tırt Cep Telefonlarının Dayanılmaz Sağlamlığı
AtmıkGönderilme zamanı: 03 Mar 2010, 21:51 
Götübüyük

Tescil: 24/01/2009
Atmıklar: 1089
Cep telefonunun Türkiye'de ilk çıktığı zamanlardı. Daha cep telefonları ilkokullarda ''iletişim yöntemleri'' dersi başlığı altında fakstan ve hatta dumanla haberleşmeden bile sonra geliyordu. Cep telefonu sadece Tansu Çiller'de ve bende bulunuyordu. Henüz ATV ''uçan araba'' haberlerine girmemiş, Ali Kırca ''pamuk dede'' olmamış, Türkiye İzel-Çelik-Ercan kabusundan yeni uyanmıştı.

İşte keman kaşlı Özlem Yıldız'ın, Vatan Şaşmaz ile reklamlarda telefonlara ip bağlayıp uçurduğu bu zamanda, Philips Savy marka bir telefonum vardı. Bataryası; birbirine bantlanmış 4 tane şarj edilebilir pilden oluşan bu güzel telefon sarı-siyah gibi uçuk bir renge, Ajda bardak gibi ipince bir bele ve Zeytinburnu apaçisi kızlar gibi de yayvan bir göte sahipti.

Resim

O zamanlar kot pantolonumun arka cebinde muhafaza ettiğim bu alet(!) bugün ibne olmamda çok büyük bir rol oynamıştır. Teşekkürler Philips. Seni Savyyorum.

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 03 Mar 2010, 22:00 
Tosun

kuskus yazdı:
O zamanlar kot pantolonumun arka cebinde muhafaza ettiğim bu alet(!) bugün ibne olmamda çok büyük bir rol oynamıştır. Teşekkürler Philips. Seni Savyyorum.

Bende de alcatel one touch easy vardı. Kot pantolonumun yan cebimde taşırdım. Kabaran malafatımla birlikte dehşet bir görüntü oluştururdu.
Resim

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 04 Mar 2010, 00:14 
Muhtaratör

Tescil: 25/05/2009
Atmıklar: 1930
zorbasafak yazdı:
kuskus yazdı:

Bende de alcatel one touch easy vardı. Kot pantolonumun yan cebimde taşırdım. Kabaran malafatımla birlikte dehşet bir görüntü oluştururdu.
Resim

Lan ilk telefonum. Üstelik bu fotoğraftakiyle aynı renk. Cep telefonu üretim tesislerinde uygulanan hasar dayanım testlerine yakın ortam şartları ve darbelere maruz kaldığı halde, kılıç yaralarıyla dövüşmeye devam edip kötü kralı öldüren Kara Murat gibi çalışmasına devam etmişti.

Aynı tadı hala kullandığım telefon olan Samsung D600'den de alıyorum. Onun da başına gelmeyen kalmadı ama hala hayatta alet.

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 04 Mar 2010, 00:18 
Tosun

Tescil: 12/04/2009
Atmıklar: 887
Hatırladığım kadarıyla ericsson'un kötü şartlar için özel olarak ürettiği bir modeli vardı. Eşşek siki gibi kalın bir anteni var diye hatırlıyorum. Neyse, bu telefon suya, çamura düşse; hatta üçüncü kattan aşağı bırakılsa bile bi bok olmuyordu.

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 04 Mar 2010, 20:45 
Tosun

Tescil: 18/12/2009
Atmıklar: 446
Benim takozum 3210'du , bir de mal gibi turuncu renk bi kapak almıştım . Sıçıp sıvamış gibi görünüyordu. Hala durur çekmecemde , dur çıkarıp götüme sokayım...

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 05 Mar 2010, 01:54 
Tosun

Tescil: 15/12/2009
Atmıklar: 429
ampaparas1 yazdı:
Benim takozum 3210'du , bir de mal gibi turuncu renk bi kapak almıştım . Sıçıp sıvamış gibi görünüyordu. Hala durur çekmecemde , dur çıkarıp götüme sokayım...

Bari zevke geldin mi ibne?

Telefon konusunda inanılmaz şanşlıyım. Sırasına göre hatırladığım kadarı ile 3210, t100 ericsson, 2100 ve son olarak n73 kullandım ve hala kullanmaktayım. Halı sahada top niyetine kullandım yine bozulmadı şerefsizler. Hala 3210 ile 2100 kıyıda köşede durmakta. Şimdi aypon maypon çıkardılar üflesen camı çiziliyor.

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 05 Mar 2010, 04:02 
Tosun

Tescil: 05/03/2010
Atmıklar: 21
Harbiden amına koyayım bu tırt telefonlar biraz sağlam oluyor.Benim de ilk telefonum C55 idi.Vay amına goyiim internete giriyoo,vay amuğa goyem polifonik çalıyor tarzı konuşmalar yapılıyordu.Kimi arkadaşın tekide yarrağa benzetiyordu.Amına koduğum telefona ibne gözüyle bakıyordu,sulanıyordu herhalde amcık.Ta ki bi sabah uyandığımda telefonumun açılmamasıydı.Telefoncuya götürdüğümde şoklanması lazım dedi gavat.Bi güzelde 20 kağıdımı almıştı o zamanlar.Neyse artık telefon delisi değilim amına koyayım.Alo derim,birde mesaj çektim mi yetiyor.Ahanda buydu ibnenin fantezisi -Orospu karılar gibi ağzımı ayırarak gülüyorum- :
http://my-shop.biz/images/c55_large.jpg

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 06 Mar 2010, 15:02 
Tosun

Biraz daha nostaj yapalım...
Resim

Başa Dönel

AtmıkGönderilme zamanı: 06 Mar 2010, 15:05 
Tosun

A 1018, bir zamanlar edinmek için kupon biriktirdiğimiz telefon...
Resim

Başa Dönel

Yeni Açmık Gönder Başlığa cevap ver Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gözetleyen kullanıcılar: Hiç bir müseccel ibne yok ve 1 röntgenci

Babasayfa Entertainment Ltd. is licensed under Creative Commons License

Çeviren: mokoko
Kullanıcı Kullanım Sözleşmesi | Site İletişim